Barffi.net
Riikan Hauska Koirakoulu
Reviiri Eläinlääkäriasema

Tolleri

 
 
Novascotiannoutajien ystävät!

 
Tämän sivuston takana on pariskunta (Hanna Helin ja Jarno Niemi), jonka elämän keskipisteenä ovat nämä nelijalkaiset ystävämme, novascotiannoutajat eli tuttavallisemmin tollerit. Kasvatustoimintaa on harrastettu vuodesta 2012, jolloin ensimmäinen Vino Rosso -pentue syntyi. Toinen pentue Grappolo syntyi vuonna 2014. Molempien pentueiden emä on "Taika" virallisesti Copperfox´s Carina. Molemmista pentueista olemme jättäneet itsellemme yhden nartun, joten laumaan kuuluu tällä hetkellä myös "Lumo" Magicfox´s Malvira ja "Minku" Magicfox´s Nebbiolo. Kolmas pentueemme, Piemonte- pentue, syntyi tammikuussa 2018. Tämän pentueen emo on Minku. Pentueesta kotiin jäi tyttö Magicfox´s Amarone "Myrri". Neljäs pentueemme, Druif- pentue, syntyi jouluna 2019 ja tästä pentueesta kotiin jäi tyttö "Hertta", Magicfox`s Queen of Hearts. Tämän sivuston lisäksi meillä on kennelin kotisivut www.magicfoxs.fi Hannan pitämä blogi www.taikatemppuilua.blogspot.fi ja Jarnon pitämä blogi www.rapsuttamo.fi 

Miksi tämä sivusto? Siitä syystä, että kuusi vuotta kasvatustoiminnassa on herättänyt paljon kysymyksiä. Kysymyksiä on syntynyt ihan suoraan kasvatustoiminnasta, kasvattajien toiminnasta sekä ostajien esille tuomina. Näihin kysymyksiin haluamme tuoda vastauksia näillä sivuilla. Haluamme myös nostaa esiin epäkohtia sekä antaa ajattelemisen aihetta. Haluamme siis tarjota lisätietoa tolleria harkitseville ja antaa osasta asioista vähän erilaisen näkökannan. Kaikki näillä sivuilla oleva tieto on otettu julkisista lähteistä ja sen lisäksi kerromme omia mielipiteitämme kasvatuksesta ja koiraharrastuksesta. Tavoite lienee yhteinen; kasvattaa mahdollisimman terveitä sekä hyväluonteisia tollereita sekä löytää niille parhaat mahdolliset kodit. Valitettavasti ei ole mahdollista välttää kaikkia näilläkin sivuilla mainittuja epäkohtia, joten jokainen kasvattaja sekä pennun ostaja, painottakoon itselleen tärkeimmät asiat ja tehköön valinnat sen mukaisesti.
 
---
 
Copperfox´s Carina "Taika", C.I.E EE RU LV BY MVA EE LV LT BALT VMVA RKFV-10 BYW-10 BALTV-10 V-10 BALTVV-16 VV-16 EEVV -17 EEV- 17 RIGAVW-18 HEVW-18 LTVV-19 TK1 BH
 
 
"Rotutyyppi uskomattoman hieno. Pitkällä askeleella liikkuva feminiininen narttu. Hienot pään linjat. Rintakehässä juuri oikea syvyys ja pituus, Lantio rakentuu tasapainoisesti. Laadukas turkki ja pitkä häntä. Sekä etu että takaliikkeessä upea pituus, elastisuus ja tasapaino. Kertakaikkiaan upea narttu!" (Pekka Teini, Kuopio KV 2010)
 
---

Magicfox´s Malvira "Lumo"
, C.I.E. FI JVA EE MVA BY MVA LV MVA LT MVA BALT MVA BYW- 13 PMV-13 LVV-15 TLNW-16 EE VMVA
 
"Erinomaista tyyppiä oleva viehättävä narttu. Erinomainen sivuprofiili. Kaunis pää ja ilme. Tasapainoiset erinomaiset kulmaukset. Hyvä raajaluusto ja käpälät. Kepeä liike. Käyttää hienosti häntäänsä. Puhutteleva kokonaisuus". (Pia Itkonen, Pohjoismaiden Voittaja 2013)

---
 
FI JVA C.I.E. EE LV LT BALT BY MVA BY GR MVA LV
 EE JMVA TLNJW-15 TLNW-15 BALTJV-15 BYV-15 BALTV-16 RIGAW-18 HEW-18 RTK1 RTK2
 Magicfox´s Nebbiolo "Minku" (kutsumanimeksi piti tulla Hurma, mutta
pentuaikana saatu Minku-nimi kuitenkin vakiintui)


 
"Selvä sukupuolileima. Erinomaiset mittasuhteet ja luusto. Kaunis pää ja hyvät korvat. Erinomainen ylä- ja alalinja. Erinomaiset kulmaukset. Erinomainen turkki. Kaunis pitkä häntä. Upeat liikkeet". (Helin Tenson, Tampere KV 5/15)

 

FI JVA BY MVA EE MVA EE JMVA LV JMVA LT JMVA BALT JMVA RIGAJW-18 JV-18 LTJV-19 RTK1 RTK2 Magicfox`s Amarone "Myrri"

"Ihana narttu. Erinomaiset mittasuhteet. Huippu vahvuusaste. Hyvin kaunis pää. Kaunis ilme. Vahva tiivis kaula. Hyvä eturinta. Täyteläinen runko. Hyvä lantio. Lihaksikas reisi. Erinomaiset liikkeet. Priima häntä. Erinomainen turkki ja väri. Kauniit värimerkit. Valkoinen hännänpää on kuin piste i:n päälle. Hyvin kauniisti esitetty". (Kemi KR 21.07.2019 Jari Partanen. ROP, RYP4)

 

EE JMVA Magicfox`s Queen of Hearts "Hertta"

 

 

Tmi Rapsuttamo, Y-tunnus 2461394-4