Barffi.net
Riikan Hauska Koirakoulu
Reviiri Eläinlääkäriasema

Ajankohtaista

 
16.1.2017 Koirat kehiin tamminäyttelyssä 
Tyttömme pääsivät Kainuun sanomiin Kajaanin KV- näyttelyssä :)
Kuvia ja juttua: www.kainuunsanomat.fi/kainuun-sanomat/kainuu/koirat-kehiin-tamminayttelyssa/

6.4.2016 VAROKAA HEIKKOJA JÄITÄ, SANKARIKOIRA PELASTI
 
LUE KOKO KERTOMUS: www.aamulehti.fi/kotimaa/sade-koira-pelasti-omistajansa-hyisesta-vedesta-se-tarrasi-kiinni-hihaan-eika-irrottanut/
 
 
AIHEESTA MYÖS: www.aamulehti.fi/kotimaa/sade-koira-ja-omistaja-palasivat-pyynikin-rantaan-se-nayttaa-ihan-eri-jarvelta/
 
www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/sade-koira-pelasti-jaihin-tippuneen-jennan-se-tarttui-takkiini-ja-veti-minut-pois/5831712
 
www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-2000001153444.html
 
www.aamulehti.fi/kotimaa/koiratutkija-omistajansa-jaista-pelastanut-sade-voi-osoittaa-etta-koira-kykenee-empatiaan/
 
Tärkeä muistutus!
Kevätauringon sulattaessa järven jäitä, ne muuttuvat petollisen hauraaksi. Haluammekin muistuttaa, että koirien ulkoiluttaminen jäällä tai jään läheisyydessä on nyt erityisen vaarallista. Tänään saimme kuulla, miten harmiton ulkoilulenkki voi muuttua hetkessä. Säde (Magicfox´s Zindandel) oli ulkoilulla hihnassa, kun se huomasi sorsia jäällä ja innokkaan lintukoiran tavoin, kiskaisi niiden perään. Omistaja (Jenna) kaatui ja hihna pääsi irti. Säde juoksi jäälle ja äkkiarvaamatta jää petti alta.
 
Moni omistaja olisi siinä tilanteessa todennut tilanteen olevan niin vakava, ettei jäälle ole asiaa. Jenna ei kuitenkaan voinut jättää kaveriaan pulaan, joten vaaroista välittämättä hän säntäsi Säteen perään. Riski oli suuri ja kasvattajana haluan välittää tätäkin kautta kiitoksemme, että omasta kasvatista ei tänään saanut lukea ikäviä uutisia.
 
Onneksi Jenna sai Säteen nostettua jäälle, ennenkuin se petti hänen altansa. Sitten olikin Säteen vuoro auttaa omistajaansa. Säde toimi esimerkillisesti ja auttoi hihasta vetämällä omistajansa jään reunalle ja edelleen vetoapua antamalla ylös hyisestä vedestä. Molemmat pelastuivat, ensin omistaja pelasti koiransa ja sitten koira auttoi omistansa turvaan. Voiko yhteistyö enää saumattomampaa olla- todellista sankaruutta molemmilta! 
 
 
22.02.2016: Kennelliitto on uudistanut sopimuksensa
Kennelliiton sopimukset liittyen mm koiran kauppaan, uroksen ja nartun sijoittamiseen, astutukseen sekä jalostusoikeuden luovutukseen ovat uudistuneet: Kennelliiton uudet sopimukset
 
22.09.2015 Muista koirasi näkyvyys
Syksyn pimeät illat, aamut ja yöt ovat saapuneet. Muista koirasi näkyminen pimeässä asianmukaisten heijastintuotteiden avulla. Koirille on olemassa niin heijastinpantoja, hihnoja, hihnojen välikappaleita, liivejä kuin mantteleitakin. Myös erilaiset valopannat ovat suosittuja. Niissä itse suosimme tasaista valoa antavia, vilkkuva valo voi tuntua ikävältä koiran silmiin.
 
08.06.2015
Älä jätä koiraa kuumaan autoon.
Kesä ja kesäkelit ovat saapuneet. Auringonpaisteessa auton, jonka ovet ja ikkunat ovat kiinni, lämpötila kohoaa nopeasti tukahduttaviin lukemiin. Koira ei hikoile ja jäähdyttää vain kielen ja tassunpohjien kautta. Suljettu, kuuma auto on koiralle nopeasti kuolettava pätsi. 

12.03.2015:
Punkki- ja käärmekausi on alkanut

Kevätauringon paistaessa, lumien sulaessa ja lämpötilojen noustessa päivisin reilusti plussan puolelle, ovat kyykäärmeet ja puutiaiset heränneet.
Puutiaisten torjunnassa on pitkään käytetty iholle (niskaan) laitettavia valeluliuoksia, esim. Bayvancit, Frontline, Expot. Lisäksi erilaisia punkkipantoja kuten Scalibor (lääkepanta) ja yrittipantoja on markkinoilla. Uutena tuotteena puutiaisten torjuntaan on tullut suun kautta nautittava lääke Bravecto, jonka käyttäjäkokemukset ovat olleet varsin positiivisia.

Käärmeiden suhteen varovaisuus on paras torjuntakeino, välttää kallioisia kulkupaikkoja missä kevätauringon lämmittämillä kivillä kyyt lepäilevät. Mikäli käärme puree, ei nykyään suositella kyytablettien (kortisonia) antamista, sillä kortisoni rasittaa entisestään kyyn myrkyn rasittamia munuaisia. Tärkeää on pitää koira mahdollisimman levossa (esim. kantamalla) ja toimittaa niin nopeasti kuin mahdollista eläinlääkäriin nesteytykseen. Myös vastamyrkkyä on saatavilla joillain eläinlääkäriasemilla.

09.01.2015:
Kennelliiton uudet rokotusmääräykset voimaan 1.1.2015
 

Koiran pitää olla rokotettu penikkatautia vastaan vähintään kaksi kertaa. Toisesta eli tehosterokotuksesta tulee tapahtuman hetkellä olla kulunut vähintään 21 vrk (ennen 14 vrk). Raivotaudissa koiran ensimmäisestä raivotautirokotuksesta tulee tapahtuman hetkellä olla kulunut vähintään 21 vrk (ennen 14 vrk).

Myös vanhentuneen penikka- ja raivotautirokotuksen varoaika pitenee kolmeen viikkoon. Jos koiran rokotus on vanhentunut, tulee rokotus kaikissa tapauksissa uusia vähintään 21 vrk ennen tapahtumaa.